Distribuitor autorizat software C.T.C.E. Piatra Neamt
Facebook Twitter Instagram Youtube
Informatii telefonice Lu-Vi: 09-17
0720 528 028

LEGIStm la NasulTV 14.12.20

Home » 15 minute » LEGIStm la NasulTV 14.12.20

LEGIStm la NasulTV 14.12.20

 

Incepand cu 14.12.2020, LEGIStm a inceput un parteneriat cu emisiunea Intreaba Avocatul - Raspunsuri La Intrebari Juridice, prin care va ajutam sa găsiți sprijin profesionist in demersurile juridice pe care le demarați, pentru a va dobândi sau proteja drepturile.

 

Continuam și obiectivul de a face educație juridică in rândul tuturor prin portalul de legislație și jurisprudența si prin informari si opinii avizate in cadrul Emisiunii difuzate la NasulTV.

 


Vizualizeaza interviul:


realizator: Madalin PENCIU - avocat

Facebook - Madalin Penciu | Website | tel: 0770 232 820 | Email


La ediția specială din data de 14.12.2020, Întreabă avocatul - Răspunsuri la întrebări juridice, avocatul Mădălin Penciu l-a avut ca invitat pe domnul Alexandru Perescu, fondatorul LEGIStm și distribuitorul exclusiv al programului legislativ iLegis.

 

Av. Mădălin Penciu: Domnul Alexandru Perescu, vă rog sa ne spuneți ce însemană LEGIStm. Ce înseamnă portalul pe care l-ați inițiat și ce v-ați propus cu acest portal? Noi avem o colaborare mai veche. Ne-ați procurat și nouă programul legislativ. Însă, acum proiectul este puțin diferit, încercăm să aducem în casele tuturor românilor răspunsurile juridice atât noi cât și dumneavoastră. Am rugamintea sa ne spuneți în mare despre ce este vorba și cum anume v-ați propus să ajutați românii de pretutindeni.

 

Alexandru Perescu: Așa este. În primul rand doresc sa vă prezint aplicația pe care o promovăm. Ea poate fi accesată în mod gratuit timp de 3 zile, fără niciun cost, fără nicio obligație. Separat avem partea de blog unde pot fi găsite informații gratuite, la fel fără nicio obligație, în care dezbatem teme din toate domeniile juridice. În plus, avem și o secțiune video în care încercăm să dezbatem problemele edițiilor publice din România.

 

Av.  Mădălin Penciu: Așadar, vorbim despre aspecte de legalitate dar legate în special de dreptul administrativ, de situații în care s-ar putea afla romanii ce au nevoie să rezolve ceva alături sau împotriva, de cele mai multe ori, unei instituții de stat. Despre ce este vorba și cum se reliefează ajutorul acesta?

 

Alexandru Perescu: Incercăm să oferim răspunsuri din toată plaja de drept administrativ, pe partea de videouri, iar pe partea de blog abordăm domenii din toată sfera legislativă. 

 

Av. Mădălin Penciu: Românii, care doresc, unde anume pot găsi răspunsuri atunci când nu pot să sune la numărul de telefon pus la dispozția lor și să adreseze întrebările juridice? Pot afla aceste aspecte de legalitate accesând site-ul LEGIStm? Am rugămintea să ne povestiți și despre proiectul ''15 minute''.

 

Alexandru Perescu: Pot accesa direct secțiunea ''blog'' unde se găsesc articole iar dacă doresc informații suplimentare, cititorii pot adresa întrebări iar noi îi îndrumăm către un cabinet de avocatură specializat, bineințeles dacă doresc și dumnealor.

 

Av. Mădălin Penciu: Sigura că da. Cu toții știm că avocatul e bine să ți-l alegi din propria credință. Așadar, în niciun caz nu vorbim despre o indicație ca oamenii să alegă prin intermediul unui site, de cele mai multe ori, avocatul alături de care aceștia aleg să meargă. Însă, cu siguranță, atunci când oamenii au întrebări și vor un răspuns rapid, desigur, aceștia pot accesa LEGIStm iar dumneavoastră să indicați specialiștii din fiecare domeniu. De fapt, cred că ăsta este marele avantaj, faptul că știți și i-ați reperat.

 

Alexandru Perescu: Le recomandăm un avocat specializat pe tema respectivă și nu este cu caracter obligatoriu, este doar informativ.

 

Av. Mădălin Penciu: Ințeleg, totodată, că ați avut ajutoare suplimentare pentru românii care erau în impas, cel puțin din punct de vedere legislativ, în perioada în care ne-am aflat în starea de urgență, în care accesul la instituții era aproape imposibil, motiv pentru care era nevoie de răspunsuri când acestea erau necesare și urgente pentru că știm că informarea trebuie sa fie făcută din surse oficiale. Dumneavoastră ați avut posibilitatea să preluați aceste norme și să le puneți pe LEGIStm.

 

Alexandru Perescu: Exact, în perioada stării de urgență, am postat, aproape în timp real, toată legislația emisă în acele momente și le-am oferit gratuit pentru descărcare cititorilor noștri.

 

Av. Mădălin Penciu: Excelent. Site-ul redirecționează românii către portal-ul legislativ iLegis sau e un partener pe care-l aveți în acest proiect?

 

Alexandru Perescu: Noi suntem distribuitorii exclusivi a acestei aplicații pe partea de vest a țării. Dacă cineva dorește să testeze această aplicație, introduce datele personale și ulterior primește datele de acces în aplicație.

 

Av. Mădălin Penciu: Vă mulțumesc. Cu sigurantă este un sprijin foarte util pentru românii de pretutindeni. Și iată, colaborarea cu dl. Perescu a pornit fiind distribuitorul iLegis, portalul legislativ unde românii pot găsi, și acesta este marele avantaj al utilizării unui portal legislativ, absolut toate normele actualizate și totodată vor putea căuta o normă cu privire la orice aspect pe care-l doresc.

 

Video: NasulTV

iLegis
Legislatie Romaneasca
Legislatie Europeana
Practica Judiciara
Jurisprudenta Romaneasca si Europeana

CERE OFERTA NOASTRA!
Copyright © 2024. Toate drepturile rezervate LEGIS TM. Web design by Royalty