Distribuitor autorizat software C.T.C.E. Piatra Neamt
Facebook Twitter Google
Informatii telefonice Lu-Vi: 09-17
0720 528 028

Cate cereri de amanare a ratelor au fost aprobate ?

Inapoi
Home » Blog » Cate cereri de amanare a ratelor au fost aprobate ?
Câte cereri de amânare a ratelor au fost aprobate de b?ncile din România?
26/05/2020

 

Câte cereri de amânare a ratelor au fost aprobate de băncile din România?

 

Ordonanța de Urgență 37/2020 a venit în ajutorul românilor afectați, din punct de vedere financiar, de pandemia provocată de coronavirus. Aceștia au putut cere o amânare a ratelor bancare de până la maxim 9 luni, dar nu mai mult de 31 decembrie 2020.

 

Cererile au fost depuse atât de persoane fizice, cât și de unele societăți comerciale care au fost nevoite să își suspende activitatea în această perioadă. Până la această dată, au fost depuse 317.000 de cereri, dintre care 303.000 provin din partea persoanelor fizice, iar 14.000 din partea celor juridice. Aceste cifre reprezintă sub 20% dintre creditele acordate persoanelor fizice și sub 14% din totalul creditelor accesate de persoanele juridice.

 

Până acum au fost soluționate 265.000 de dosare, însemnând un procent de 83% din totalul celor depuse, conform unui comunicat dat de Asociația Română a Băncilor.

 

Cea mai mare bancă din România, Banca Transilvania, afișează în timp de real, pe site-ul propriu, situația amânării ratelor la credite. Astfel, putem vedea că banca a primit un total de 30.164 de cereri, dintre care 30.097 au fost soluționate.

 

BCR, a doua mare bancă din România, a primit ceva mai multe cereri, și anume 36.000. Dintre acestea au fost soluționate un număr de 30.000 de dosare. De asemenea, dintr-un comunicat oferit de BCR, aflăm că: „În ultima săptămână, BCR a decis să contacteze telefonic, în mod proactiv, alți 13.000 de clienți cu posibile probleme financiare pentru a le oferi sprijin și a găsi împreună soluții pentru depășirea momentelor mai dificile. Pornind de la premise de educație financiară, experții din rețeaua BCR le-au prezentat clienților care sunt opțiunile lor, ce înseamnă amânarea unei rate, cum arată graficul unui credit după amânare și ce impact poate exista în viitor.”.

 

Testeaza iLegis

Cele mai multe cereri au fost primite, însă, de BRD Groupe Societe Generale, a treia bancă ca mărime a activelor din România, 44.000 dintre acestea fiind deja aprobate până la sfârșitul lunii aprilie.

 

Băncile trag un semnal de alarmă și spun că trebuie aprobate doar dosarele persoanelor afectate de criză. „Altfel, crearea unei presiuni suplimentare artificiale asupra sistemului bancar riscă să aibă un efect negativ asupra economiei României și a românilor, generând totodată un risc suplimentar pentru stabilitatea sectorului bancar. Este indicată utilizarea optimă a resurselor economice ale sistemului bancar, astfel încât să putem asigura tracțiunea necesară în activitatea de creditare în perioada ce va urma.”, conform comunicatului dat de Asociația Română a Băncilor.

 

Pentru cei care nu au reușit să depună încă cererea de amânare a ratelor, termenul de depunere s-a prelungit până la data de 15 iunie 2020.

 

Text: LEGIStm

 

Foto: Hello I'm Nik pe Unsplash

 

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent cu ultimele informatii legislative, urmareste-ne pe Facebook, selecteaza din meniul "Following/Urmareste" casuta "See first/Vezi mai intai".

Multumim!

 

 

Copyright © 2004-2020. Toate drepturile rezervate LEGIStm.

iLegis
Legislatie Romaneasca
Legislatie Europeana
Practica Judiciara
Jurisprudenta Romaneasca si Europeana

CERE OFERTA NOASTRA!
Copyright © 2022. Toate drepturile rezervate LEGIS TM. Web design by Royalty