Distribuitor autorizat software C.T.C.E. Piatra Neamt
Facebook Twitter Google
Informatii telefonice Lu-Vi: 09-17
0720 528 028

Ce direcție va urma economia României?

Inapoi
Home » Blog » Ce direcție va urma economia României?
Ce directie va urma economia Romaniei dupa ridicarea starii de urgenta
13/05/2020

Ce direcție va urma economia României după ridicarea stării de urgență?

 

Instaurarea stării de urgență în România și perioada de carantină de două luni determină ca atenția tuturor să fie asupra modului în care economia la nivel național va arăta după această pauză forțată. 

 

În data de 15 mai starea de urgență va fi ridicată și va fi înlocuită cu starea de alertă, ceea ce înseamnă o relaxare a măsurilor luate până în acest moment. În schimb întrebarea de pe buzele tuturor în aceste zile este următoarea: Ce direcție va urma economia României după terminarea stării de urgență?

 

În acest moment, este ușor de înțeles faptul că sectorul format din turism, hoteluri și restaurante este cel mai afectat, pentru lunile aprilie și mai fiind estimate reduceri ale cifrelor de afaceri de până la 60-70%. 

 

Conform scenariului Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP) la nivelul exportului de bunuri în anul 2020 este estimat un impact negativ 7,3% față de anul 2019. Tot același scenariu privind impactul efectiv al pandemiei ne informează cu privire la afectarea importului de bunuri de consum, estimându-se o reducere de 6,1% față de anul precedent.  

 

De asemenea, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a înrăutățit estimările privind evoluția economică la nivel național, ca rezultat al crizei provocate de pandemia de coronavirus. În acest sens, prevede o scădere a economiei de 4%, față de un avans de 3,2% prevăzut în luna noiembrie a anului 2019.

 

Testeaza iLegis

 

Tot estimări negative privind economia României în acest an are și Comisia Europeană. Aceasta a previzionat pentru țara noastră o scădere de 6%, după mai mulți ani de creștere, în timp ce deficitul guvernamental este prevăzut la o valoare de 9,2% din PIB în acest an.

 

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că Guvernul lucrează la un alt pachet de măsuri pentru repornirea economiei, punând accent pe faptul că nu se vor înregistra creșteri de taxe. 

 

Acesta a declarat: Din economia internă estimăm că vom încasa mai puțin cu 23,2 miliarde de lei. După discuțiile cu CE, estimăm că vom primi 3,8 miliarde de lei, asta înseamnă că pe sold veniturile scad cu 19,4 miliarde de lei.

 

România va fi una dintre cele mai afectate state, conform analiștilor de la Capital Economics, având în vedere în special faptul că are cel mai mare deficit bugetar din U.E.

 

Spațiul limitat de răspuns este posibil să însemne că revenirea economică va fi una dintre cele mai slabe din regiune, susțin analiștii. 

 

Text: LEGIStm

 

Foto: Hello I'm Nik ???? pe Unsplash

 

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent cu ultimele informatii legislative, urmareste-ne pe Facebook, selecteaza din meniul "Following/Urmareste" casuta "See first/Vezi mai intai".

Multumim!

 

 

Copyright © 2004-2020. Toate drepturile rezervate LEGIStm.

iLegis
Legislatie Romaneasca
Legislatie Europeana
Practica Judiciara
Jurisprudenta Romaneasca si Europeana

CERE OFERTA NOASTRA!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate LEGIS TM. Web design by Royalty