Distribuitor autorizat software C.T.C.E. Piatra Neamt
Facebook Twitter Google
Informatii telefonice Lu-Vi: 09-17
0720 528 028

Ce prevad specialistii in resurse umane?

Inapoi
Home » Blog » Ce prevad specialistii in resurse umane?
Ce prevad specialistii in resurse umane cu privire la viitorul muncii
10/06/2020

Ce prevăd specialiștii în resurse umane cu privire la viitorul muncii?

 

În toată această perioadă grea prin care am trecut, una dintre cele mai mari provocări a fost, poate, work from home. Dacă până acum se spunea că nu se poate, acum s-a dovedit contrariul.

 

În cadrul unei videoconferințe organizată de Hays Romania și Asociația Bussines Service Leaders Romania ( ABSL ), Raluca Gâdiuță, Country HR Leader, a declarat: Sper că o să tratăm munca fără să o mai legăm neapărat de locul muncii, ci să ne uităm mai degrabă la cum este mai eficient să lucrăm, care sunt lucrurile care ne ajută. Eu cred că nu este cel mai sănătos să lucrăm 100% remote și că este foarte importantă și interacțiunea umană. Cred că va exista un echilibru mai mare și va fi un impact în modul în care gândim flexibilitatea, în modul în care gândim programele de lucru.

 

Specialiștii în resurse umane cred că viitorul muncii se descrie în două cuvinte: flexibilitate și lucru de acasă. Însă, în acest sens, poate exista un obstacol. Tot Raluca Gâdiuță a declarat următoarele: Ca HR, îngrijorarea mea, cel puțin în mediul românesc, este măsura în care putem alinia dorința noastră de flexibilitate cu ceea ce vom putea face din punct de vedere al Codului Muncii. Sper că vom putea fi mult mai flexibili și atunci să nu legăm munca de birou și să existe o încredere mult mai mare între manager și angajat.

 

Testeaza iLegis

În ultimele două luni, managerii au înțeles că există persoane care nu lucrează la fel de bine indiferent de locul în care își desfășoară activitate și persoane care își fac treaba foarte bine de oriunde. Astfel, ei cred că pot începe să renunțe la micromanagement și au căpătat încredere în oameni.

 

Specialiștii în resurse umane consideră că vor urma schimbări radicale în perioada următoare și privesc viitorul muncii din perspectiva mai multor scenarii, însă nici unul dintre ele nu este foarte clar conturat. Nu toți angajații s-au adaptat la acest stil de muncă. Unii dintre ei sunt încântați de ideea de a continua să lucreze din confortul propriei locuințe, în timp ce alții sunt de părere că munca la birou este mult mai facilă pentru ei.

 

Aceste imputuri sunt valoroase pentru noi pentru a construi astfel de scenarii pe care apoi să le transformăm în politici suficient de transparente și de clare pentru toată lumea, precum și flexibile atât din punct de vedere legal, cât și din punctul de vedere al organizației, astfel încât să răspundă acestor nevoi, a declarat Florin Lăzărică, learning & development Manager în cadrul Societe Generale European Bussines Services.

 

Descarcă CODUL MUNCII în format PDF

 

Text: LEGIStm

 

Foto: Avi Richards pe Unsplash

 

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent cu ultimele informatii legislative, urmareste-ne pe Facebook, selecteaza din meniul "Following/Urmareste" casuta "See first/Vezi mai intai".

Multumim!

 

 

Copyright © 2004-2020. Toate drepturile rezervate LEGIStm.

iLegis
Legislatie Romaneasca
Legislatie Europeana
Practica Judiciara
Jurisprudenta Romaneasca si Europeana

CERE OFERTA NOASTRA!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate LEGIS TM. Web design by Royalty