Distribuitor autorizat software C.T.C.E. Piatra Neamt
Facebook Twitter Google
Informatii telefonice Lu-Vi: 09-17
0720 528 028

Criteriile de repartizare a tabletelor pentru elevi

Inapoi
Home » Blog » Criteriile de repartizare a tabletelor pentru elevi
Criteriile de repartizare a tabletelor pentru elevi - LEGIStm
08/09/2020

Criteriile de repartizare a tabletelor pentru elevi

 

În data de 03.09.2020 în Monitorul Oficial nr. 814 a fost publicat Ordinul ministrului educației nr. 4.738/2020 privind aprobarea necesarului de dispozitive electronice cu conexiune la internet, precum și a criteriilor de repartizare a acestor dispozitive achiziționate prin Programul național "Școala de acasă". Ordinul stabileste criteriile de repartizare a tabletelor către elevii care provin din medii defavorizate si către cei care nu dețin niciun fel de dispozitiv electronic conectat la internet pe care să-l folosească pentru a participa la cursurile școlare online.

 

Prin prezentul ordin "Se aprobă necesarul de 250.000 de dispozitive electronice cu conexiune la internet ce se vor achiziționa prin Programul național „Școala de acasă“ pentru: elevii din învățământul primar, gimnazial și secundar, forma de învățământ de zi și cu frecvență (respectiv clasa pregătitoare, clasele I-XII, școala profesională), înmatriculați, la început de an școlar, în unități de învățământ preuniversitar de stat; elevii care provin din medii defavorizate; elevii ale căror familii nu dețin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet, precum și pentru elevii care nu dețin în folosință personală un dispozitiv electronic cu conexiune la internet."

Astfel, beneficiarii programului sunt:

 

 

Ordinul stabilește că din numarul de 250.000 de dispozitive, 20.495 sunt alocate elevilor de cetățenie română care s-au întors in țară, de la declanșarea pandemiei și care nu dispun de dispozitive electronice cu conexiune la internet.

 

Dispozotivele electronice vor fi distribuite în județe în funcție de necesarul transmis de inspectoratele școlare, urmând ca respectivele tablete să fie repartizate conform solicitărilor de necesar. După primirea acestora, inspectoratele le predă școlilor, în baza unui  proces-verbal de predare-primire.

 

Distribuirea tabletelor către elevi se va realiza în baza unei cereri scrise și a unei declarații pe proprie răspundere a părintelui, tutorelui legal sau elevului major, potrivit căreia familia beneficiară a programului nu deține niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.  

 

Testeaza iLegis

 

Părintele, tutorele legal sau elevul major, după caz, va încheia un contract de comodat care are ca obiect darea în folosință gratuită a respectivelor dispozitive. Astfel, dispozitivele nu vor fi atribuite cu titlu de donație iar beneficiarul bunului nu va deveni proprietarul acestuia. Contractul se incheie pe durata unui an școlar cu posibilitatea prelungirii acestuia până la finalizarea studiilor în unitatea de învățământ respectivă. În cazul în care elevul se transferă la o altă școală, va trebui să predea dispozitivul primit.

 

Ordinul prevede modelul-cadru al contractului de comodat care se va încheia cu unitatea școlară, în calitate de comodant și cu beneficiarul dispozitivului, în calitate de comodatar. Astfel, potrivit ordinului, beneficiarul are următoarele obligații: 

 

 

Comodatarul răspunde dacă dispozitivul se deteriorează sau se pierde și trebuie să suporte contravaloarea sa. Beneficiarul nu va răspunde în situația în care tableta nu funcționează din cauza unor probleme de fabricație. 

 

Autor: Laura TIFIGIU - Jurist

 

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent cu ultimele informatii legislative, urmareste-ne pe Facebook, selecteaza din meniul "Following/Urmareste" casuta "See first/Vezi mai intai".

Multumim!

 

 

Copyright © 2004-2020. Toate drepturile rezervate LEGIStm.

iLegis
Legislatie Romaneasca
Legislatie Europeana
Practica Judiciara
Jurisprudenta Romaneasca si Europeana

CERE OFERTA NOASTRA!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate LEGIS TM. Web design by Royalty