Distribuitor autorizat software C.T.C.E. Piatra Neamt
Facebook Twitter Google
Informatii telefonice Lu-Vi: 09-17
0720 528 028

Detasarea transnationala a salariatilor

Inapoi
Home » Blog » Detasarea transnationala a salariatilor
detasarea transnationala a salariatilor - LEGIStm
18/08/2020

Noi regului privind detașarea transnațională a salariaților

 

În Monitorul Oficial nr. 736 din 13 august 2020 a fost publicată Legea nr. 172/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 16/2017 privind detașarea salariaților în cadrul prestării de servicii transnaționale. 

 

Noile reglementări aduc importante modificări ce țin de salarizarea persoanelor detașate transnațional. Mai exact, acestea vor beneficia de o serie de indemnizatii și sporuri ce se adaugă la salariul minim. În plus, este reglementat un set suplimentar de condiții de muncă și de încadrare în muncă, iar pentru angajatori sunt stabilite noi obligații administrative.

 

Legea nr. 16/2017 definește detașarea transnațională ca fiind situația în care o întreprindere stabilită într-un stat membru sau pe teritoriul Confederației Elvețiene, în cadrul prestării de servicii transnaționale, detașează pe teritoriul altui stat membru salariați cu care are stabilite raporturi de muncă.

 

Principalele modificări aduse Legii nr. 16/2017

 

1. Sunt introduse drepturi noi pentru salariații detașați 

 

Noul act normativ definește, în conformitate cu noțiunile juridice din legislația națională, expresiile: "remunerație aplicabilă pe teritoriul României" si "remunerația aplicabilă pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, altul decât România sau pe teritoriul Confederației Elvețiene".

 

 

Pe lângă drepturile stabilite de Legea nr. 16/2017, angajații detaşaţi de pe teritoriul României în cadrul prestării de servicii transnaționale beneficiază de condițiile de muncă stabilite de legislația statului pe teritoriul căruia sunt prestate serviciile. Prin această prevedere sunt incluse condiții privind cazarea, indemnizații sau rambursarea cheltuielilor de transport și masă. 

 

Testeaza iLegis

 

 

Condițiile privind cazarea sunt oferite de angajator salariaților trimiși să exercite temporar lucrări sau sarcini corespunzatoare atribuțiilor de serviciu la un alt loc de muncă decât locul lor de muncă obișnuit.

 

Salariații trimiși  să exercite temporar sarcini de serviciu, de la locul lor de munca obișnuit din România la un alt loc de muncă, vor beneficia de indemnizații sau rambursarea cheltuielilor de transport, cazare și masă. 

 

2. Sunt stabilite obligații administrative pentru angajatori  

 

Potrivit noilor reglementări, angajatorii sunt obligați să le furnizeze salariaților detașați în afara țării o serie de informații pe care până acum nu erau nevoiți să le comunice. Prevederile fac referire la aspecte legate de remunerație, indemnizații și cheltuieli privind cazarea și masa.

 

 

Se constată, așadar, că indemnizația specifică detașării este considerată parte a remunerației, cu excepția cheltuielilor generatoare de detașare, respectiv orice cheltuieli cu transportul, cazarea şi masa, efectuate în scopul detaşării.

 

În vederea verificării, inspectorii de muncă vor compara remunerația plătită angajatului detașat cu remunerația cuvenită în conformitate cu legislația națională. Întreprinderile au obligația de a pune la dispoziția inspectorilor de muncă documente din care să rezulte elementele constitutive ale remunerației acordate lucrătorilor detașati pe teritoriul României, în conformitate cu dreptul intern din statul membru de stabilire.

 

 

Trebuie avut în vedere faptul că aceste informații trebuie aduse la cunoștința salariaților în scris. Înstiințarea verbală nu este suficientă.

 

Noile reglementări fac referire și la amenzile de care sunt pasibili angajatorii care nu se conformează obligației de a-i informa corespunzător pe salariații detașati în străinătate. Astfel, angajatorii care care nu se conformează noilor regului riscă să fie amendați cu sume cuprinse între 10.000 și 20.000 de lei.  

 

3. Este reglementat un set suplimentar de condiții de munca și de încadrare în muncă 

 

Întreprinderile care detașează transnațional salariați pe teritoriul României au obligația de a garanta condiții de muncă specifice industriei respective cum ar fi drepturi privind concediul medical sau maternal, drepturi privind pensionarea sau alte drepturi conform legislației statului gazda respectiv. Astfel, în cazul în care durata efectivă a detașării depășește 12 luni, intreprinderile garantează salariaților detașați pe teritoriul Romaniei, toate condițiile de muncă și de încadrare în muncă aplicabile acestora potrivit legislației naționale și contractelor de muncă aplicabile. 

 

În cazul în care durata efectivă a contractului depășește 12 luni, întreprinderile nu pot să intervină asupra condițiilor de încetare a contractului individual de muncă, inclusiv a clauzelor de neconcurență precum și asupra contribuțiilor prevăzute de Legea nr. 1/2020

 

Durata detașării poate fi prelungită până la 18 luni, cu condiția transmiterii de către întreprindere a unei notificări motivate la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială prestează activitatea salariații detașați, cel târziu în ziua anterioară împlinirii termenului de 12 luni.

 

Autor: Laura TIFIGIU - Jurist

 

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent cu ultimele informatii legislative, urmareste-ne pe Facebook, selecteaza din meniul "Following/Urmareste" casuta "See first/Vezi mai intai".

Multumim!

 

 

Copyright © 2004-2020. Toate drepturile rezervate LEGIStm.

 

iLegis
Legislatie Romaneasca
Legislatie Europeana
Practica Judiciara
Jurisprudenta Romaneasca si Europeana

CERE OFERTA NOASTRA!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate LEGIS TM. Web design by Royalty