În MONITORUL OFICIAL nr. 863 din 27 noiembrie 2014 a fost publicată METODOLOGIA din 20 noiembrie 2014 a întocmirii aprecierilor de serviciu pentru cadrele militare din structurile Ministerului Apărării Naţionale, pe timp de pace.
Metodologia a fost probată prin ORDINUL nr. M.122 din 20 noiembrie 2014, publicat în Monitorul Oficial nr. 863 din 27 noiembrie 2014 și a avut ca dată de intrare în vigoare 1 decembrie 2014.
ORDINUL nr. M.122 din 20 noiembrie 2014, a suferit modificări și completări aduse de: ORDINUL nr. M.70 din 28 iulie 2015; ORDINUL nr. M.230 din 30 decembrie 2020; ORDINUL nr. M.122 din 15 iunie 2021.
ORDINUL nr. M.122 din 20 noiembrie 2014 a fost emis pentru aplicarea dispoziţiilor art. 73 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare,în temeiul prevederilor art. 33 alin. (1) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, cu modificările ulterioare.
Metodologia întocmirii aprecierilor de serviciu pentru cadrele militare din structurile Ministerului Apărării Naţionale, pe timp de pace reglementează organizarea şi desfăşurarea procesului de evaluare profesională, în vederea întocmirii aprecierii de serviciu pentru cadrele militare din structurile Ministerului Apărării Naţionale, pe timp de pace.
Scopul aprecierii de serviciu constă în evaluarea competenţei profesionale, a calităţii morale şi a perspectivelor de dezvoltare ale cadrelor militare.
Obiectivele activităţii de evaluare sunt:
În procesul de ierarhizare şi selecţionare a cadrelor militare în activitate, deciziile comisiilor de selecţie se fundamentează, în principal, pe baza rezultatelor consemnate în fişele de apreciere de serviciu.
Pentru a constitui un instrument util în creşterea eficienţei managementului resurselor umane, aprecierea de serviciu trebuie să fie:
Pe timp de pace, evaluarea profesională a cadrelor militare în activitate se realizează anual şi în situaţiile prevăzute de prezenta metodologie.
Cadrelor militare în rezervă li se întocmesc obligatoriu aprecieri de serviciu în anul în care se propun pentru a fi înaintate în grad.
În raport cu perioada de timp, cu situaţiile şi componentele evaluării, activitatea de apreciere de serviciu poate fi:
În cadrul activităţii de apreciere de serviciu se întocmesc, după caz, următoarele documente:
Structura Metodologiei este următoarea:
Capitolul I Dispoziţii generale
Capitolul II Reguli şi responsabilităţi în cadrul activităţii de apreciere de serviciu a cadrelor militare
Capitolul III Aprecierea de serviciu a cadrelor militare în activitate
Capitolul IV Contestarea şi revizuirea aprecierii de serviciu
Capitolul V Aprecierea de serviciu a cadrelor militare în rezervă
Capitolul VI Dispoziţii tranzitorii şi finale
Anexe:
Anexele nr. 1-8 fac parte integrantă din prezenta metodologie
Pentru cititorii și abonații LegisTm, punem la dispoziție ORDINUL nr. M.122 din 20 noiembrie 2014, actualizat
Autor: Ionut NISTOR - consilier juridic
Imagine: Specna Arms pe Unsplash
Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent cu ultimele informatii legislative, urmareste-ne pe Facebook, selecteaza din meniul "Following/Urmareste" casuta "See first/Vezi mai intai".
Multumim!
Copyright © 2004-2024. Toate drepturile rezervate LEGIStm.
iLegis
Legislatie Romaneasca
Legislatie Europeana
Practica Judiciara
Jurisprudenta Romaneasca si Europeana