Distribuitor autorizat software C.T.C.E. Piatra Neamt
Facebook Twitter Instagram Youtube
Informatii telefonice Lu-Vi: 09-17
0720 528 028

Masura 3 dubla 2

Inapoi
Home » Blog » Masura 3 dubla 2
Masura 3 - LEGIStm
06/04/2021

Măsura 3 dubla 2

 

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a declarat, într-un interviu acordat Economedia, că Măsura 3 se va relua de la zero, cei deja înscriși fiind nevoiți să aplice din nou dacă vor să beneficieze de granturi pentru investiții. Ministrul vrea ca măsura să repornească, urmând să fie extinse codurile CAEN care pot aplica, însă nu va mai exista posibilitatea solicitării de bani pentru imobiliare. „În momentul acesta discutăm în coaliție reluarea acestei M3, să fie făcută pe baze corecte, fără proiecte imobiliare”, a declarat Claudiu Năsui, precizând că vor fi schimbate și criteriile de departajare „subiective”, precum nivelul cofinanțării, cu unele de tipul numărului de salariați.

 

În ceea ce privește Măsurile 1 și 2, ministrul Economiei a spus că plățile au început să fie deblocate, din momentul în care a fost adoptată legea bugetului, iar suma acoperă nevoile „cel puțin până la rectificare”.

 

Potrivit pct. 5.2 din Schema de ajutor de stat din 8 septembrie 2020 din ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum şi alte măsuri în domeniul fondurilor europene, măsura 3 presupune acordarea unei subvenții pentru investiții în activități productive, reprezentată de echivalentul în lei a sumei de 415.870.000 euro fonduri europene, 62.380.500 euro cofinanţare de la bugetul de stat. Bugetul pentru această măsură se împarte între cele 8 regiuni ale României conform procentelor prevăzute în prezenta ordonanță. 

 

Conform pct. 2 din același document, prevederile legale aplicabile ajutoarelor de stat sunt:

 

 

Conform pct. 6 din schema de ajutor de stat, în ceea ce privește măsura 3, valoarea totală a ajutorului este echivalentul în lei al sumei cuprinse între 50.000 şi 200.000 euro. Beneficiarii sunt IMM-urile ce îndeplinesc:

 

 

 

Fondurile pot fi utilizate pentu:

 

 

Este necesară o contribuție proprie de minimum 15% din valoarea proiectului cu excepia Regiunii București-Ilfov, unde valoarea cofinanțării este minimum 30% din valoarea proiectului.

 

 

Referitor la cele menționate mai sus considerăm necesare dar nu suficiente următoarele precizări:

 

 

Concluzionând, susținem că atitudinea autorităților a fost proporțională cu situația de fapt descrisă de acestea, datorită suspiciunilor apărute și ne așteptăm ca acest proiect să se realizeze după criterii obiective care la nivelul aplicării, precum numărul de salariați sau alte variabile din anii anteriori. Din punct de vedere temporal, se vor observa rezultate vizibile în cel mai scurt timp, așa cum a declarat ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Claudiu Năsui.

 

Autor: Daniel PASCU - Jurist

 

Imagine: Cosmin GLIGOR

 

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent cu ultimele informatii legislative, urmareste-ne pe Facebook, selecteaza din meniul "Following/Urmareste" casuta "See first/Vezi mai intai".

Multumim!

 

 

Copyright © 2004-2021. Toate drepturile rezervate LEGIStm.

iLegis
Legislatie Romaneasca
Legislatie Europeana
Practica Judiciara
Jurisprudenta Romaneasca si Europeana

CERE OFERTA NOASTRA!
Copyright © 2024. Toate drepturile rezervate LEGIS TM. Web design by Royalty