Distribuitor autorizat software C.T.C.E. Piatra Neamt
Facebook Twitter Instagram Youtube
Informatii telefonice Lu-Vi: 09-17
0720 528 028

Modificari privind concediul paternal

Inapoi
Home » Blog » Modificari privind concediul paternal
Modificari privind concediul paternal--LEGIStm
17/09/2022

Modificari privind concediul paternal

 

În Monitorul Oficial din data de 29 august 2022 a fost publicată Ordonanța de Urgență nr. 117/2022 pentru modificarea și completarea Legii concediului paternal nr. 210/1999.

 

Guvernul a aprobat modificarea Legii concediului paternal care cuprinde o regândire a duratei concediului paternal precum și obligații noi pentru angajatori.

 

Conform ordonanței, angajatorii vor avea obligația de a acorda salariaților ce devin tați câte un concediu paternal plătit de zece zile lucrătoare la fiecare nou-născut. Perioada de concediu se poate prelungi cu câte 5 zile lucrătoare pentru fiecare naștere, în cazul în care tatăl copilului nou-născut deține un atestat de puericultură. Este suficient ca salariatul să obțină un singur atestat, la primul nou-născut, pentru a obține ulterior prelungirea concediului paternal la nașterea următorilor săi copii.

 

Ordonanța de modificare a legii concediului paternal prevede acordarea concediului paternal și a indemnizației aferente tuturor taților care au calitatea de lucrător, cu un contract de muncă sau un raport de serviciu încheiat conform legii, și elimină vechile prevederi care făceau trimitere la calitatea de asigurat a acestora în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat. Mai mult, se asimilează lucrătorilor și persoanele cu contracte din activitate sportivă, cu convenții de muncă individuale, cu contract de mandate, cu contract de management, cele care desfășoară activități ca urmare a unei funcții de demnitate publică și persoanele cu contracte de management și de administrare încheiate potrivit legii privind reforma în domeniul sănătății.

 

Noul act normativ mai prevede că angajatorii vor avea obligația de a aproba concediul paternal și a de a informa angajații cu privire la dreptul stabilt potrivit prezentei legi. Neîndeplinirea acestor două obligații poate aduce amenzi între 4000 lei si 8000 lei. Sancțiunea se aplică doar persoanelor juridice, cea ce înseamnă că persoanele fizice scapă, deocamdată, de acest risc.

 

''Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 4000 lei la 8000 lei nerespectarea de către angajator, în calitate de peroană juridică, a prevederilor art. 4^1 alin. (1) și ale art. 4^2 alin. (1).''

 

Testeaza iLegis 3 zile

 

Angajatoul trebuie să mai știe că nu are voie sa dispună încetarea raporturilor de muncă în cazul salariatului care se află în concediu paternal.

 

Pe toata perioada concediului paternal, tatăl copilului beneficiază de o indemnizație egală cu ajutorul pentru sarcină și lauzie cuvenit mamei sau de o indemnizație calculată după salariul de bază și vechimea în muncă ale acestuia.

 

Odată cu modificările aduse concediului paternal, precizăm că tații angajați mai pot beneficia și de alte tipuri de zile libere pentru a sta acasă cu copiii și pe parcursul cărora au drepul să fie plătiți. Probabil cel mai important e dreptul la concediul de creștere. Legea dă dreptul atât mamei, cât și tatălui să obțină concediul și banii aferenți pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani (3 ani în cazul copiilor cu handicap). Pentru a beneficia de acest concediu, părintele trebuie să fi realizat timp de cel puțin 12 luni venituri impozabile în ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului, potrivit OUG nr. 111/2010.

 

Confrom Legii 91/2014, părintele mai poate beneficia de zile libere pentru verificarea anuală a stării de sănătate. Astfel, unul dintre părinți poate solicita angajatorului său o zi liberă pe an.

 

De asemenea, Legea nr.19/2020 a stabilit ca în situațiile în care se decide suspendarea cursurilor sau inchiderea temporară a unităților de învățământ, părinții pot cere angajatorilor zile libere să stea acasă cu copiii.

 

Autor: Laura TIFIGIU - Jurist

 

Imagine: Juliane Liebermann pe Unsplash

 

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent cu ultimele informatii legislative, urmareste-ne pe Facebook, selecteaza din meniul "Following/Urmareste" casuta "See first/Vezi mai intai".

 

Multumim!

 

Facebook - LEGIStm

 

Copyright © 2004-2022. Toate drepturile rezervate LEGIStm.

iLegis
Legislatie Romaneasca
Legislatie Europeana
Practica Judiciara
Jurisprudenta Romaneasca si Europeana

CERE OFERTA NOASTRA!
Copyright © 2024. Toate drepturile rezervate LEGIS TM. Web design by Royalty