Distribuitor autorizat software C.T.C.E. Piatra Neamt
Facebook Twitter Google
Informatii telefonice Lu-Vi: 09-17
0720 528 028

Statutul de organizare a Bisericii Romane Unite

Inapoi
Home » Blog » Statutul de organizare a Bisericii Romane Unite
legis - biserica greco catolica
07/11/2019

Statutul de organizare şi funcţionare a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică

 

 

Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică este o biserică catolică, sui iuris, de rit bizantin.

 

Potrivit Wikipedia, Biserica Română Unită cu Roma s-a format în urma unirii marii majorități a clerului și a credincioșilor Mitropoliei Ortodoxe din Ardeal (Transilvania) cu Biserica Romei.

 

O mică parte din credincioși nu a aderat la actul de unire, dar cea mai mare parte a lor a rămas fidelă episcopilor uniți.

 

Organizarea o puteți găsi aici

 

În Monitorul Oficial nr. 798 bis din 27 noiembrie 2008 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 1218 din 1 octombrie 2008 privind recunoaşterea Codului de Drept Canonic al Bisericii Romano-Catolice şi a Codului Canoanelor Bisericilor Orientale.

 

Testeaza iLegis

 

Hotărârea Guvernului are ca temei legal art. 108 din Constituţia României, republicată, şi art. 49 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor, cu modificările și completările ulterioare.

 

Prin acest act normativ se recunoaşte Codul de drept canonic al Bisericii Romano-Catolice şi Codul Canoanelor Bisericilor Orientale, pe baza cărora se organizează şi funcţionează Biserica Romano-Catolică din România, respectiv Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, coduri prevăzute în anexele nr. 1 şi 2, care fac parte integrantă din Hotărârea Guvernului nr. 1218 din 1 octombrie 2008.

 

Punem la dispoziția abonaților/cititorilor noștri Hotărârea Guvernului nr. 1218 din 1 octombrie 2008 privind recunoaşterea Codului de Drept Canonic al Bisericii Romano-Catolice şi a Codului Canoanelor Bisericilor Orientale.

 

Articole pe aceeași temă:

 

 

 

Pentru mai multe informatii ne gasiti si pe Facebook.

 

Text: Ion NISTOR - consilier juridic (detalii facebook, partener LegisTM)

 

Foto: James Coleman - Unsplash

 

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent cu ultimele informatii legislative, uramareste-ne pe Facebook, selecteaza din meniul "Following/Urmareste" casuta "See first/Vezi mai intai".

Multumim!

 

 

Copyright © 2004-2019. Toate drepturile rezervate LEGIS TM.

iLegis
Legislatie Romaneasca
Legislatie Europeana
Practica Judiciara
Jurisprudenta Romaneasca si Europeana

CERE OFERTA NOASTRA!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate LEGIS TM. Web design by Royalty