Distribuitor autorizat software C.T.C.E. Piatra Neamt
Facebook Twitter Google
Informatii telefonice Lu-Vi: 09-17
0720 528 028

Unitati de invatamant cu statut de unitati-pilot

Inapoi
Home » Blog » Unitati de invatamant cu statut de unitati-pilot
unitati de invatamant preuniversitar cu statut de unitati-pilot - LEGIStm
13/01/2021

Regulament de organizare si functionare a unitatilor de invatamant cu statut de unitati-pilot

 

În Monitorul Oficial nr.7 din data de 05 ianuarie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 6.234/2020 privind aprobarea Regulamentului specific de selecţie, organizare şi funcţionare pentru unităţile de învăţământ preuniversitar cu statut de unităţi-pilot în domeniul educaţiei media. 

 

Potrivit regulamentului unitățile de învățământ preuniversitar cu statut de unități-pilot în domeniul educației media sunt unități de învățământ liceal din rețeaua națională a unităților de învățământ preuniversitar. Rolul acestor școli-pilot este de a pune în aplicare intervenții educaționale, de a evalua proiecte de cercetare educațională, noi modele curriculare și de carieră didactică astfel încât învățământul românesc să facă trecerea către un sistem de învățământ similar cu cel din statele europene și nu numai. Acest proiect oferă posibilitatea elevilor să aleagă materiile pe care doresc să le studieze la școală. Vor putea studia cursuri opționale ce nu se regăsesc în programa școlară. Astfel, aceștia vor studia nu doar ceea ce li se cere ci și ceea ce își doresc.

 

Durata programului se desfășoară pe o perioadă de 3 ani (2021-2023) iar rezultatele urmărite sunt:

 

 

Unităţile şcolare selectate au obligaţia:

 

 

Unitățile de învățământ care doresc să-și exprime interesul de funcționare ca școalp-pilot-media vor putea depune electronic, pe o adresă de e-mail stabilitp, arhive de documente în format scanat la inspectoratul școlar de referință. 

 

 

Selecţia unităţilor de învăţământ se va face în perioada 21-28 ianuarie 2021 iar criteriile de selecție sunt:

 

 

În perioada 29 ianuarie-2 februarie 2021, în baza selecţiei efectuate de inspectoratele şcolare, Ministerul Educaţiei şi Cercetării avizează lista unităţilor de învăţământ care vor funcţiona cu statut de şcoală-pilot-media la nivel naţional.

 

Autor: Laura TIFIGIU - Jurist

 

Imagine: lucas law pe Unsplash

 

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent cu ultimele informatii legislative, urmareste-ne pe Facebook, selecteaza din meniul "Following/Urmareste" casuta "See first/Vezi mai intai".

Multumim!

 

 

Copyright © 2004-2021. Toate drepturile rezervate LEGIStm.

iLegis
Legislatie Romaneasca
Legislatie Europeana
Practica Judiciara
Jurisprudenta Romaneasca si Europeana

CERE OFERTA NOASTRA!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate LEGIS TM. Web design by Royalty