Articol realizat de LEGIStm impreuna cu partenerii nostri Cuculis si Asociatii
in parteneriat cu |
O întrebare pe care fiecare persoană care primește o decizie de compensare sau o decizie de validare parțială de la CNCI – ANRP trebuie să și-o pună este dacă despăgubirea acordată a fost calculată corect sau dacă a fost stabilită potrivit prevederilor legale, în vigoare la data emiterii sau comunicării acesteia.
Recent, în practica Înaltei Curți de Casație și Justiție s-a stabilit în mod obligatoriu pentru instanțele naționale că despăgubirile ce se acordă trebuie stabilite luându-se în considerare valorile stabilite de grila notarială valabilă pentru anul anterior emiterii deciziei de către CNCI – ANRP.
Din analiza deciziilor primite în ultimul an de către beneficiarii care au ales să conteste deciziile de compensare sau de validare parțială am identificat cele mai frecvente 5 greșeli pe care CNCI le face atunci când stabilește despăgubirile:
Așadar, îndemnăm toate persoanele care vor primi decizii de compensare în perioada următoare să le supună analizei, mai ales că, în ședința din data de 10 noiembrie 2022, Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor (C.N.C.I.) a analizat 250 dosare, dintre care 185 dosare constituite în baza Legii nr. 10/2001 şi 65 dosare constituite în baza legilor fondului funciar.
Foto: Gautier Pfeiffer pe Unsplash
Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent cu ultimele informatii legislative, urmareste-ne pe Facebook, selecteaza din meniul "Following/Urmareste" casuta "See first/Vezi mai intai".
Multumim!
Copyright © 2004-2022. Toate drepturile rezervate LEGIStm.
iLegis
Legislatie Romaneasca
Legislatie Europeana
Practica Judiciara
Jurisprudenta Romaneasca si Europeana