Distribuitor autorizat software C.T.C.E. Piatra Neamt
Facebook Twitter Instagram Youtube
Informatii telefonice Lu-Vi: 09-17
0720 528 028

Corespondenta cod administrativ

Home » Produse » iLegis » Corespondenta cod administrativ

Corespondenta Cod Administrativ - Legisaltie Anterioara

 

Modulul Corespondenta Cod Administrativ - Legislatie Anterioara, realizeaza paralelismul intre dispozitiile din actualul Cod Administrativ aprobat prin OUG nr. 57/2019 si prevederile anterioare care reglementau organizarea administrativ-teritoriala, regimul functionarilor publici, institutia prefectului, statutul alesilor locali, regimul contractelor de concesiune s.a.m.d.

 

corespondenta_administrativa-LEGIStm

 

Codul administrativ adoptat în anul 2019, introduce elemente noi în materia recrutării funcționarilor publici, asigurând o transparență crescută în privința ocupării posturilor prin concurs. Publicarea anunțurilor de concurs pe site-ul web al autorității sau instituției publice care recrutează, extinderea bibliografiilor de concurs, pentru a reflecta și cunoștințele în domeniul drepturilor fundamentale, prevederi specifice referitoare la persoanele cu dizabilități care se înscriu la concursuri, dar și introducerea unor prevederi referitoare la protecția datelor, sunt elemente menite să contribuie la sporirea transparenței procedurilor de ocupare a funcțiilor publice în sistemul bugetar.

 

Corespondenta Cod Administrativ - LEGIStm

 

Un alt element de noutate, determinat si de contextul pandemic în care au avut loc alegerile locale: consilierii locali și cei județeni pot lua parte la ședințele consiliului local și județean și de la distanță. Modificarea este salutară și contribuie la implicarea mai activă a aleșilor locali în problemele curente ale urbei, fără a mai putea motiva imposibilitatea participării fizice, din cauza deplasării în alte localitati.

 

Spre deosebire de prevederile anterioare din Legea nr. 215/2001, ședintele de consiliu local  și judetean se pot organiza și on-line. Articolul 137 si 180 din Codul administrativ menționează că sedintele consiliului local și ale celui judetean se desfășoară legal în prezența majorității consilierilor locali în funcție.

 

Se consideră prezenți la ședință consilierii locali, respectiv cei judeteni, care participă prin utilizarea oricăror mijloace electronice.

 

Anterior, Legea 215/2001 dispunea în articolul 40 și 95 că, ședințele consiliului local și cele ale consiliului județean se desfășoară legal, în prezența majorității consilierilor locali și județeni în funcție.

 

Informațiile expuse comparativ, se concentrează pe importanța respectării dispozițiilor legale actualizate.

 

Inapoi - Module iLegis

 

testeaza_legis_gratuit_legistm

iLegis
Legislatie Romaneasca
Legislatie Europeana
Practica Judiciara
Jurisprudenta Romaneasca si Europeana

CERE OFERTA NOASTRA!
Copyright © 2024. Toate drepturile rezervate LEGIS TM. Web design by Royalty